De leiding van 4-Stroke MX Service BV is in handen van Hans Koenen en Toine Uijttewaal.

Hans Koenen ( voormalig ONK- en GP- rijder), kan naast zijn technische vaardigheden putten uit een enorme ervaring. Nadat hij een blessure opliep heeft hij abrupt een einde moeten maken aan zijn actieve motorcross carrière (Inter 500 ONK, GP).  Hans besloot om toch in de MX sport actief te blijven en zijn technische talenten en specialistisch inzicht verder te ontwikkelen. De afgelopen 20 jaar is hij actief geweest als blokkenmonteur en Chief Mechanic in verschillende GP teams en heeft hij gewerkt met veel verschillende merken en bekende toprijders. Door zijn eigen kennis en ervaring aan te vullen met de specialistische kennis van vaste partners die allen op WK-niveau hun sporen verdiend hebben, ontstaat de perfecte match.

Toine Uijttewaal is sinds eind jaren ’70 al actief in de MX sport. Eerst als rijder, daarna als monteur en sponsor van individuele rijders. Met een sterke focus op techniek en passie voor de MX sport was het oprichten van 4-Stroke MX Service BV een droom die werkelijkheid werd.

4-Stroke MX Service BV heeft in 2014 gekozen om samen met hoofdsponsor S.K.S. B.V. een eigen team op te zetten. Hiervoor is een langdurige samenwerking aangegaan met Husqvarna Motorcycles Nederland. Het Husqvarna-SKS Racing NL team komt uit in de ONK, ADAC en EK / WK competitie.

Kijk voor meer info op; www.husqvarnasksracing.nl

De basis voor 4-Stroke MX Service werd al in 1977 gelegd.

Ik kwam als 17 jarige jongen met een sterke interesse voor motoren en techniek in contact met dorpsgenoot Cor van Beek. Cor was naast zijn werk als automonteur altijd bezig met het repareren en verbeteren van motoren.

Zelf was hij al heel lang actief in de cross en vooral enduro sport. Vanaf het eerste contact hebben we alles samen gedaan ( hoofdzakelijk crossen & sleutelen). In 1984 heeft Cor zijn laatste wedstrijd gereden op een Maico GS250. Hij had voor het afsluiten van zijn actieve motorsport carrière de Zesdaagse (ISDE) te Assen uitgekozen.

In december 1999 is Cor op 53 jarige leeftijd plotseling overleden, een enorme klap voor iedereen die hem heeft gekend.

De Maico GS 250 uit 1981, waarop hij zijn laatste wedstrijd heeft gereden, heb ik in 2013/2014 volledig gereviseerd.

De Maico staat op een prominente plaats in de werkplaats, ter nagedachtenis aan een geweldige vriend en leermeester.

Toine Uijttewaal